Where it all comes together!

Get Adobe Flash player

Wat is ‘responsive’ webdesign?
Simpel gezegd passen responsive websites zich aan, aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor, een tablet of een smartphone is. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Aangezien de verscheidenheid aan beeldschermresoluties steeds verder toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website. gRapHicWebDesign maakt uw website responsive.

Benodigdheden

Niets!
Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven inzoomen. Er is dus niets extra's voor nodig.

Waarom?

Waarom responsive webdesign?
Op het internet wordt je tegenwoordig doodgegooid met de ‘responsive’ term en zeker niet onterecht. Tegenwoordig zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op bijvoorbeeld tablets en smartphones. Uit een onderzoek (2015) is gebleken dat 20 tot 25% van de websites bezocht worden op mobiele devices. Responsive is dus geen hype, maar bittere noodzaak! Bedenk eens hoe vaak u zelf onderweg even snel iets opzoekt op het internet.

Als u uw website serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat uw website meer bezoekers krijgt en dat deze bezoekers langer op uw website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

Bent u mobielvriendelijk?

Controleer >hier< hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent. Vanaf 21 april 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites welke alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld.

Responsive, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft geen overweging om voor een responsive website te kiezen maar een must. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met het CMS systeem Joomla! Derhalve zijn in principe alle door ons gemaakte websites en digitale formulieren responsive! En mooier is, dat u hier niets extra’s voor betaald!