Where it all comes together!

Get Adobe Flash player

Onze werkwijze verloopt in 3 fases. Bij iedere fase onderhouden wij veelvuldig contact met de klant. Het makkelijkste daarbij is contact via e-mail, skype, whatsapp e.d. Hierdoor is het mogelijk snel en veel contact met elkaar te hebben. Wilt u toch eerst uw opdracht persoonlijk doorspreken? Geen probleem, geef dat vooral aan. Uiteraard kunt u ook bij ons komen of komen wij bij u.* Dit kan zowel in de avonduren als overdag.

Fase 1

Bepalen wat het doel van uw website is, is misschien wel de belangrijkste fase in het proces. Uiteindelijk zult u zelf het doel moeten bepalen. De meeste mensen weten vaak wel waarom ze een website willen, maar weten nog niet zo goed hoe zit dit moeten bereiken. Daar helpt gRapHicWebDesign u graag bij.

Benodigdheden

Wanneer u besluit ons uw website te laten maken, hebben wij het volgende nodig om aan de slag te kunnen gaan: De gegevens van uw webhost, FTP en/of server.

Wanneer u Joomla! nog niet heeft geïnstalleerd, moet het CMS installatiepakket van Joomla op uw server worden gezet, hiervoor is toegang nodig tot uw server. Heeft u meerdere websites op 1 server staan, dan mag u er vanuit gaan dat wij alleen werken aan de website waarvoor uw opdracht heeft gegeven. Elke installatie heeft 1 database nodig. Deze moet via de webhosting worden aangemaakt. Toegang tot de server is tevens belangrijk wanneer bepaalde "rechten" op de server moeten worden aangepast.

Heeft u nog geen webhost en overweegt u uw website te laten ontwikkelen door gRapHicWebDesign, dan doet u er verstandig aan ook de webhosting af te nemen via gRapHicWebDesign. Nog niet iedere provider/hostingbedrijf is namelijk geschikt voor Joomla! Wij geven u uiteraard advies hierover.

Doel bepalen

Wilt u de mensen informeren over iets persoonlijks, wilt u een site met puur nieuwsberichten of wilt u iets verkopen?

In de eerste fase van het proces gaan wij samen met u op zoek naar de kern van uw site. Het is belangrijk om zo helder mogelijk te omschrijven waar uw website voor gaat dienen, immers alleen dan kunnen wij maatwerk leveren. Misschien heeft u zelf al hele duidelijke ideeën en is het alleen een kwestie van overbrengen, maar het kan ook zijn dat uw ideeën nog niet zo ver gevorderd zijn. Samen bepalen we dan een beginpunt, van waaruit onze zoektocht kan starten.

Structuur & kleur

Afhankelijk van uw ideeën zal er er een zoektocht gestart worden; heel belangrijk daarbij is dat we eerst de structuren bepalen, voordat we de jungle aan kleuren en mogelijkheden in duiken.

Een voorbeeld van een veelgebruikte indeling ziet u hieronder.

Wij zullen u helpen met het bepalen van de structuur; een website moet namelijk ook weer niet teveel van de webnormen afwijken. Een afwijkende site kan verrassend zijn, maar men moet niet te lang moeten zoeken naar een menu of bijvoorbeeld contactgegevens....anders zijn uw bezoekers alweer snel vertrokken layouten dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is verstandig om alvast rond te kijken op het internet en te kijken naar verschillende websites. Wat vindt mooi of praktisch? Een menu aan de linkerkant, rechterkant, aan de bovenzijde of onderzijde?

Daarna is het van belang dat we op zoek gaan naar het juiste uiterlijk en daarvoor moeten we bepalen wat uw kleuren worden. Wij helpen u op weg met een aantal basisregels, maar verder vragen wij u vooral om veel te surfen en te kijken wat u aanspreekt.

Eventueel helpen wij u op weg door kleurstijlen aan te maken, zodat u kunt zien hoe kleuren naast elkaar gebruikt kunnen worden. Soms kiezen wij er ook voor om te beginnen met het bouwen van het template, vaak wordt dan duidelijker hoe het allemaal ten opzichte van elkaar kan werken.

Template ontwerpen

Wij kunnen zelf templates ontwerpen op basis van de uitkomsten van uw zoektocht. De mogelijkheden qua design zijn bijna oneindig. Wij ontwerpen een template en laten u deze zien, waarna u kunt aangeven wat u graag wilt. Indien u wilt kunt u ook bij het ontwerpen aanwezig zijn. Groot voordeel is dan dat u direct kunt aangeven of u een wijziging mooi vindt of niet. Indien u kiest voor een zelfgemaakt template waarbij u bij het ontwerp bij wilt zijn, zoeken we een tijdstip uit om het ontwerp tot stand te brengen. Dit kan bij ons of bij u thuis en duurt ongeveer 2 a 3 uur.

Wij maken daarna van het ontwerp een template en zal die op uw website installeren. Het verdere verloop kunt u online meemaken; u krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord, zodat u zelf op ieder tijdstip van de dag kunt inloggen. Eventueel kunnen er dan nog wat kleine wijzigingen aan het design gedaan worden. Graag horen wij van u hoe de wijzigingen u bevallen.

Het zou ook kunnen dat u zelf al op zoek bent gegaan naar een template. Er zijn veel gratis en commerciële templates op internet te vinden.

Een gratis template kunnen wij nog wat op maat maken door bijvoobeeld foto's te vervangen, andere lettertypes of kleuren te gebruiken. Helaas is niet bij ieder template alles te veranderen. Ook zijn gratis templates van voorzien van reclame e.d.

Uiteraard zijn er ook commerciële templates te vinden. Als u kiest voor een commerciële template, komen de kosten bovenop de kosten van het webpakket.

De volgende stap is dan het gaan vullen van de site. Hierbij bent u van groot belang!


Alle prijzen vermeld op deze website zijn exclusief BTW & administratiekosten!
* Eventueel reiskosten worden op uw eindafrekening gefactureerd.