Joomla 3.9.10 is nu beschikbaar. Dit is een opgeloste bugfix voor de 3.x-serie van Joomla, die een bug aanpakt die in 3.9.9 is geïntroduceerd en die de sjabloonstijlen van meertalige websites beïnvloedt.

Wat zit er in 3.9.10?

Joomla 3.9.10 lost een bug op die is geïntroduceerd in Joomla 3.9.9 en die van invloed is op de sjabloonstijlen van meertalige sites en resulteert in verloren gegevens.

Lees deze JDocs FAQ-pagina voor meer informatie over dit probleem en de oplossing.

BELANGRIJKE informatie voor gebruikers die al zijn bijgewerkt naar 3.9.9 en dit probleem hebben ondervonden.
Vanwege een slechte SQL-update is de cartridgestijltoewijzing aan inhoudstalen verloren gegaan. Helaas is dit een onherstelbare fout.

U moet:

  • De gegevens handmatig herstellen door een upgrade uit te voeren naar Joomla 3.9.10 en vervolgens elke sjabloonstijl handmatig te bewerken en het veld "Standaard" te gebruiken in de gewenste taal
  • Of herstel een 3.9.8-back-up van uw sites om de gegevens te herstellen voordat u deze bijwerkt naar Joomla 3.9.10.

Excuses:
Men wil graag excuses aanbieden aan de gebruikers.
Hoewel men begrijpt dat een release die een grote bug introduceert altijd serieus is - in dit geval ging het om het feitelijke gegevensverlies van sites, dit is een rode vlag voor de makers. Men gaat even pauzeren en bekijken hoe ze hun release- en teststrategieën kunnen verbeteren en aan de gebruikers kunnen rapporteren wanneer dit is voltooid, met details over hoe ze zich in de toekomst willen verbeteren.

Op dit vroege punt kunnen we echter bevestigen dat deze bug werd geïntroduceerd tijdens de ontwikkeling van 3.9.9 en helaas niet werd opgepikt in de week tussen de 3.9.9 Release Candidate en de 3.9.9 stabiele release.

Had u een onderhoudscontract bij gRapHicWebDesign gehad, dan was deze fout door ons hersteld, ondanks dat wij niet altijd verantwoordelijk zijn voor dergelijke fouten. Geen van de websites die wij onderhouden hebben hinder of schade van deze versie ondervonden.

Update zo snel mogelijk naar Joomla! v3.9.10
Geen tijd of kennis? Sluit een onderhoudscontract af bij ons. Voor de prijs hoeft u het niet te laten!
Maak altijd een backup alvorens u uw website update!

Nieuwste Joomla! versie

joomla versie